Ny i Albertslund

Læs om Marie og John, der sammen med deres to piger Irma på 5 og Olga på 2 år har valgt, at starte et nyt liv i Albertslund.


Familien har besluttet sig for at rykke ud af Københavns indre og ind på vestegnens grønneste plet.

Læs mere om deres forventninger 

Marie og John havde længe ledt efter en bolig. Her forklarer Marie, hvorfor Albertshave særligt med Almenbolig+ gjorde udslaget for at rykke teltpælene op.

"Vi læste om AlmenBolig+, hvor vi både får mulighed for at sætte vores præg på bolig og fællesarealer – dét synes jeg lød fedt".

"Og vi får mulighed for at bo sammen med nogle mennesker, som også vil fællesskabet. Vi ved, at det ikke er et guldbryllupskvarter - hvor børn bliver tysset på"

For Marie og John var det især "nybyggerfælleskabet", der trak.

"I vores tidligere andelsforening har vi måske de samme rammer med stort åbent gårdmiljø, hvor vi kan møde andre. Vi har bare ikke den der naturlige interesse i hinandens liv, som vi måske godt kunne tænke os at have. Men det har vi nu."

"Og når du kommer lidt længere ud, er der både skov, marker og strand. Du kan få det hele derude. Plus, der er tænkt på stisystemer og infrastruktur, i forhold til at køre på cykel, og i forhold til at have børn med, og det synes jeg bare er rigtig godt ".

Alt det grønne overraskede Marie, hun ville gerne have naturen lige udenfor døren. Familien har store forventninger om at bruge især Vestskoven og alle de grønne stier og områder.

Hun tror heller ikke de kommer til at savne storbylivet så meget.

"I virkeligheden er det gået op for os, at vi bruger kulturlivet i København meget lidt og det vi bruger er børnekultur. Og børnekultur har Albertslund jo masser af".

 

Marie og John var nået dertil, hvor de havde brug for at prioritere børnene. Derfor tiltalte mærkesagerne i Albertslund dem, virkelig meget.

"Jeg synes at vægtningen af kommunens tre kerneværdier gør, at jeg forestiller mig en meget social bevidst kommune, hvor de gør sig nogle overvejelser i forhold til borgerne."

Marie føler en professionalisme i forbindelse med deres henvendelse til kommunen, som har været flot, og siger videre

"...jeg har nok mere følt mig som en del af en fabrik her i København".

Irma, deres ældste datter, er allerede nu meldt ind på Herstedvester skole, og skal efter sommerferien starte i børnehaveklassen.